Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Sypaný Puerh
- 1995 Fosilní Puer čaj Jasmín
1995 Fosilní Puer čaj Jasmín

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- 1995 Fosilní Puer čaj JasmínSkladem 390 kscena od 41 Kčcena od 36 Kč bez DPH
1995 Tea Fossil (Jasmin scented) stone tea - silver coins
1995 Fosilní Puerh čaj s jasmínovou chutí i vůní. Obsahuje mletý jasmínový květ
Sklizeň: 1995
Lisování: 2008
Oblast, Zahrada: Zaoxiang
Produktové jméno: Zaoxiang tea fossil jasmine
Také známý jako: Lingshi čaj „Lingshi čaj“ se liší od běžných „starých čajových hlav“. Nazývá se také jako čajové kameny, fosílie, černé perly, rozbité stříbro, zlatý písek atd. Čaj Jinsha Lingshi je vysoce kvalitním propařeným čajem, zrajícím po dobu delší než 25 let. Vůně a chuť Jasmínu je plná, bohatá, čajový nálev je červený až hnědý, jasný, extra jiskrnný s nádherným ovocným až sladkým dozvukem. Skladování a zrání ve skladu v oblasti Kunming.
Původ: Čína
Pchu-er,pchu-er čcha, též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.
Vlastnosti:
- tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
- Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
- Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
- Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.
Typy sklizní
- Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
- Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
- Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.
Příprava
Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.
- Jednonálevový pchu-er:
Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování. - Vařený pchu-er:
Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu. - Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)
Zdroj: Wikipedia.org