Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Sypaný Puerh
  3. 2003 Xinyi Tea Cream extract Pu´er

2003 Xinyi Tea Cream extract Pu´er

2003 Puerh Xinyi extrakt smetanový cca 1g

2003 old Xinyi cream extract Pu´er2003 Puerh Xinyi extrakt kostičky cca 1g/ks Sklizeň: 2003 Extrakce: 2008 Lisování: 2009, dozrávání v lisu Oblast, Za... celý popis
Dostupnost
Skladem 20 ks
Balení
530 Kč
461 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:SPEC011
Kompletní specifikace

2003 old Xinyi cream extract Pu´er
2003 Puerh Xinyi extrakt kostičky cca 1g/ks

Sklizeň: 2003

Extrakce: 2008

Lisování: 2009, dozrávání v lisu

Oblast, Zahrada: Yunan, Xinyi

2003, exklusivní specialitka související s tmavým puerhem excelentní kvality. Mladé čajové listy ze starých stromů projdou stejným procesem zpracování a následného zrání.  Jako bonus je vyzrálá surovina za studena vyextraktována a slisována do malých kostiček/kuliček. Tyto jsou ručně zabaleny a uloženy opět do sklepů k procesu zrání. Výsledkem je tato čajová specialitka pro milovníky čajů Pu´er. Rudohnědý nálev zemité chuti typické pro tento druh "Puerhu". Chuť zemitá, kulatá s květinovým nádechem do smetanova. Vhodný k pití ihned.

Příprava: 1 kostičku vložíme do šálku nebo konvičky, přelijeme vařící vodou (cca 200ml -dle chuti) a necháme rozpustit. Rozpustnost až 98%. Případná sedlina není na závadu. Jedná se o čajové mikročásti z extrakce.

Surovina: Yunnan Xinyi Tea
Původ: Čína

Pchu-er,pchu-er čcha,  též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.

Vlastnosti:

  • tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
  • Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
  • Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
  • Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.

 

Typy sklizní

  • Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
  • Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
  • Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.

Příprava

Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.

  • Jednonálevový pchu-er:
    Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování.
  • Vařený pchu-er:
    Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu.
  • Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)

Zdroj: Wikipedia.org

Zboží zařazeno v kategoriích
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Bezhotovostní platba - Platební brána ComGate

Platební brána ComGate

Kde nás najdete

Sídlo, výroba, sklady a výdejna:

Čajový dům

Česká 248

Tanvald, 46841

Obchod - prodejna Zdravé výživy "Lucivita":

Krkonošská 84

Tanvald

 
Kontakty
Logo
Puerhy.cz - specialista na čaje Puerh
Vždy Vám rád poradí: Michal Štumpf
(Po-Pá, 8-16 hod.)
© Copyright 2008 - 2021 Solia, spol. s r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz