NOVINKA - UBYTOVÁNÍ V JIZERSKÝCH HORÁCH
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
18.09.2022
UBYTOVÁNÍ V JIZERSKÝCH HORÁCH
Nabízíme ubytování v klidném prostředí CHKO Jizerské hory.  OBJEKT 6134 - Hnědá roubenka (Český Šumburk) OBJEKT 8290 - Roubenka U Myšáka (Český Šu... číst celé
04.02.2020
Nejširší eshop s čaji PUERH
Přávě jsme pro Vás spustili stránky věnované pouze a jen čajům PUERH číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
22.12.2018
PUERH - představení
Není lepšího než šálek kvalitního puerhu číst celé
21.12.2018
Staré čajové hlavy
Proč zvolit právě tento čaj?? Čeká na Vás gurmánský zážitek... číst celé
20.12.2018
Příprava Puerhu
Základem úspěchu je trpělivost a objevovat! číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Koláče černé lisované
  3. 2005 Chenxiang seven seed cake (357g)

2005 Chenxiang seven seed cake (357g)

Chenxiang achivní koláč

2005 Year  Ancient Tree Black Tea 357g 2005 čaj ze starověkých stromů vyzrálý koláč 357g Sklizeň 2005 Lisování 2012 Surovina: Yunnan Arbor tea Oblast,... celý popis
Dostupnost
Skladem 3 ks
790 Kč
687 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:PUKOL010
Podobné produkty
    2018 Koláč Chengdu jarní (357g)
    470 Kč
    409 Kč bez DPH
    470 Kč
    409 Kč bez DPH
    Skladem 100 ks
    ks
    Kompletní specifikace

    2005 Year  Ancient Tree Black Tea 357g 
    2005 čaj ze starověkých stromů vyzrálý koláč 357g

    Sklizeň 2005

    Lisování 2012

    Surovina: Yunnan Arbor tea

    Oblast, zahrada: Menghai, Chenxiang

    2005, surovina pečlivě vybírána ze stromů 100 a více let starých. Vynikající tmavý lisovaný čaj, exklusivní kvality. Výrazná  chuť i vůně. Nálev velmi tmavě hnědý, až černý. Vhodný k pití ihned.

     Čím delší skladovací doba za vhodných podmínek, tím lepší a výraznější vůně i chuť.

    Skladování a zrání po neomezenou dobu. Chuť po květech a medu. Vynikající požitek pro gurmány. Archivní záležitost.

    Obsah: 357g
    Původ: Čína

     

    Pchu-er,pchu-er čcha,  též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.

    Vlastnosti:

    • tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
    • Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
    • Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
    • Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.

     

    Typy sklizní

    • Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
    • Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
    • Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.

    Příprava

    Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.

    • Jednonálevový pchu-er:
      Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování.
    • Vařený pchu-er:
      Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu.
    • Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)

    Zdroj: Wikipedia.org

    Zboží zařazeno v kategoriích
    Nepropásněte novinky, akce a slevy!
    Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
    Bezhotovostní platba - Platební brána ComGate

    Platební brána ComGate

    Kde nás najdete

    Sídlo, výroba, sklady a výdejna:

    Čajový dům

    Česká 248

    Tanvald, 46841

    Obchod - prodejna Zdravé výživy "Lucivita":

    Krkonošská 84

    Tanvald

     
    Kontakty
    Logo
    Puerhy.cz - specialista na čaje Puerh
    Vždy Vám rád poradí: Michal Štumpf
    (Po-Pá, 8-16 hod.)
    © Copyright 2008 - 2021 Solia, spol. s r.o.
    Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz