DOVOLENÁ 2023 - 28.8.2023 - 3.9.2023
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
18.09.2022
UBYTOVÁNÍ V JIZERSKÝCH HORÁCH
Nabízíme ubytování v klidném prostředí CHKO Jizerské hory.  OBJEKT 6134 - Hnědá roubenka (Český Šumburk) OBJEKT 8290 - Roubenka U Myšáka (Český Šu... číst celé
07.07.2021
LETNÍ DOVOLENÁ
Vážení přátelé, vážení zákazníci, rádi bychom vás tímto informovali o dovolené v naši firmě, která bude trvat od 28.8.2023 do 3. 9. 2023 Objednávky... číst celé
04.02.2020
Nejširší eshop s čaji PUERH
Přávě jsme pro Vás spustili stránky věnované pouze a jen čajům PUERH číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
22.12.2018
PUERH - představení
Není lepšího než šálek kvalitního puerhu číst celé
21.12.2018
Staré čajové hlavy
Proč zvolit právě tento čaj?? Čeká na Vás gurmánský zážitek... číst celé
20.12.2018
Příprava Puerhu
Základem úspěchu je trpělivost a objevovat! číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Koláče černé lisované
  3. 2006 Erhai Lake Koláč 357g

2006 Erhai Lake Koláč 357g

2006 Cooked Cake Erhai Lake 357g

2006 Year Old Cooked cake Tea 357g 2006 - vyzrálý Puer koláč (vysoce propařený)357g Sklizeň 2006 Lisování 2008 2006 - exklusivní tmavý Puerh. Tmavě hn... celý popis
Dostupnost
Skladem 2 ks
1 300 Kč
1 130 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:PUKOL013
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    2012 Xiang Yun Koláč  (357g)
    980 Kč
    852 Kč bez DPH
    980 Kč
    852 Kč bez DPH
    Skladem 7 ks
    ks
    Kompletní specifikace

    2006 Year Old Cooked cake Tea 357g

    2006 - vyzrálý Puer koláč (vysoce propařený)357g

    Sklizeň 2006

    Lisování 2008

    2006 - exklusivní tmavý Puerh. Tmavě hnědý nálev, výrazná chuť po ovoci, výrazně zemité aroma, plný dozvuk. Extrémně jasná jiskra a čistota.

    Obsah:357g
    Původ: Čína

    Specifikace koláče:

    Chuť života je jako čaj. Nádherný život, ještě lepší čaj. V roce 2006 byly listy ze starobylých stromů po více než 100 letech v Erhai Lake sklizeny a lisovány do koláčů a skladovány v suchém skladu Erhai po dobu minimálně12 let. Nyní byly archivní sklepy otevřeny pro všechny, kdo milují život.

    Díky dlouhé době skladování v nepřístupných sklepích může být papírový obal mírně poškozen.

    Pchu-er,pchu-er čcha,  též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.

    Vlastnosti:

    • tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
    • Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
    • Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
    • Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.

     

    Typy sklizní

    • Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
    • Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
    • Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.

    Příprava

    Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.

    • Jednonálevový pchu-er:
      Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování.
    • Vařený pchu-er:
      Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu.
    • Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)

    Zdroj: Wikipedia.org

    Zboží zařazeno v kategoriích
    Nepropásněte novinky, akce a slevy!
    Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
    Bezhotovostní platba - Platební brána ComGate

    Platební brána ComGate

    Kde nás najdete

    Sídlo, výroba, sklady a výdejna:

    Čajový dům

    Česká 248

    Tanvald, 46841

    Obchod - prodejna Zdravé výživy "Lucivita":

    Krkonošská 84

    Tanvald

     
    Kontakty
    Logo
    Puerhy.cz - specialista na čaje Puerh
    Vždy Vám rád poradí: Michal Štumpf
    (Po-Pá, 8-16 hod.)
    © Copyright 2008 - 2021 Solia, spol. s r.o.
    Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz