Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Koláče zelené lisované
  3. 2006 Yunnan Xishuang Banna Raw Pu'er 400g

2006 Yunnan Xishuang Banna Raw Pu'er 400g

2006 Yunnan Xishuang koláč zelený 400g

2006 Yunnan Xishuang Banna Puwen Raw Pu'er 400g 2006 Yunnan Xishuang koláč zelený 400g LIMITOVANÁ EDICE  Surovina: Yunnan Xishuang tea leaf Sklizeň: 2... celý popis
Dostupnost
Skladem 3 ks
1 290 Kč
1 122 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:PUKOLZ020
Kompletní specifikace

2006 Yunnan Xishuang Banna Puwen Raw Pu'er 400g

2006 Yunnan Xishuang koláč zelený 400g

LIMITOVANÁ EDICE 

Surovina: Yunnan Xishuang tea leaf

Sklizeň: 2006

Lisování: 2009, dozrávání v lisu

Oblast, zahrada:  Yunnan, Lincang

LIMITOVANÁ EDICE

2006. Exklusivní, plně vyzrálý zelený Puerh. Pro tento koláč byly použity  špičky čajových lístků společně s celými, mladými listy. Zlatavý až granátový nálev, jiskrnný, výrazná chuť, čerstvé trávové aroma, výrazný kouřový nádech chuti, krásný a jasný dozvuk. Ovocné, velmi dlouhé a výrazné tóny, lehký pražený pistáciový oříšek. Velmi vhodný k archivaci.

Obsah: 400g
Původ: Čína

Doporučený způsob přípravy:

Voda: 90°C
Množství:  4g/dcl
Vícenálevový čaj - až 6x

 

ZELENÝ PUERH

Green Pu Erh čaj  (ozn. Raw) dává středně tmavý, sytě jantarový nebo zeleno - žlutý nálev s vůní mechu a ovoce. Do jeho chuti se samozřejmě promítá jak jedinečný způsob výroby, tak příroda, v níž divoké čajovníky rostou. Proto v šálku ucítíte ovoce a elegantní zemité i svěže svíravé tóny.

Chuť Pu Erhu je závislá na způsobu přípravy, počtu nálevů, způsobu výroby, skladování a péči o čaj.

Původ čaje

Tajemství Pu Erhu spočívá ve stárnutí. Ze starých čajovníků čínských (Camellia sinensis) natrhají rolníci ručně šťavnaté zelené lístky a dopraví je na místo zpracování. Nechají je lehce zavadnout a pak takzvaně „zabijí zeleň“ (Kill Green). To znamená, že čaj nahřejí na velkých pánvích, čímž zastaví přirozenou oxidaci enzymů. Nato ho válcují a tvarují. Pokud je potřeba vyrobit klasický fermentovaný Pu Erh, nahrnou dělníci zelené listy na hromady. Ve vlhku a při vyšší teplotě začne čaj díky bakteriím a plísním kvasit a dozrávat.

V případě Green Pu Erh Tea - zeleného puerhu -  se závěrečná fermentace nekoná. Zelené čajové listy byly slisovány do koláče (Cake Tea), kterému v Číně říkají Beeng Cha, nebo do cihel, hub, hnízd...atd.  Zrání se pak uskutečnilo v teplém a vlhkém prostředí. Pomohlo rozvinout a zjemnit chutě čaje.

Historie Pu Erhu sahá až do dob dynastie Han. Někteří čínští císaři ho milovali, jiní zatracovali. Například první císař Ming výslovně zakázal lisování Pu Erhů, protože jím rolníci ztráceli příliš mnoho času. Povolen byl jen prodej sypaného čaje. Poslední čínský císař ho ale naopak označil za „člena královské rodiny“.

Kdo pochopí složitost a jemné nuance výroby Pu Erhů, dává si velký pozor na jejich uskladnění. Lze je uchovávat dlouho, ovšem zcela zásadní je dbát na to, aby zůstávaly v suchu a chladu. Pu Erh není dobré vystavovat teplotním výkyvům, ani skladovat v blízkosti různých pachů.

Zboží zařazeno v kategoriích
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Bezhotovostní platba - Platební brána ComGate

Platební brána ComGate

Kde nás najdete

Sídlo, výroba, sklady a výdejna:

Čajový dům

Česká 248

Tanvald, 46841

Obchod - prodejna Zdravé výživy "Lucivita":

Krkonošská 84

Tanvald

 
Kontakty
Logo
Puerhy.cz - specialista na čaje Puerh
Vždy Vám rád poradí: Michal Štumpf
(Po-Pá, 8-16 hod.)
© Copyright 2008 - 2021 Solia, spol. s r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz