Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Cihly lisované
- 2007 Cihla jujube (1000g - 4x250g)
2007 Cihla jujube (1000g - 4x250g)

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- 2007 Cihla jujube (1000g - 4x250g)Není skladem990 Kč861 Kč bez DPH
2007 Year Puer jujube brick tea 1000g (4x250g)
2007 Puer jujube - datlový čaj cihla 1000g (4x250g)
Sklizeň 2007
Lisování 2017plus dozrání v lisu
Základní materiál: Yunnan large leaf seed sun-green hair tea
2007, tmavý puerh excelentní kvality lisovaný do tvaru cihly. Tmavě rudohnědý nálev zemité chuti typické pro Puerh. Vhodný k pití hned.
Velikost balení: Délka 16cm * Hloubka 9.2cm * Strana 11.5cm
Obsah: 4x250g
Původ: Čína
Charakteristika této čajové cihly:
Suroviny jsou vybírány z Yunnanského Erhai velko-listového zeleného čaje ze slunných míst. Lístky jsou pevné, jednotné tloušťky a hnědo-zelené barvy. Vůně je ovocno-travnatá, nálev je tmavě červený až hnědý, jasný s jiskrou, chuť je jemná, plná a trojrozměrná, čaj je hladký. Je to úspěšné mistrovské dílo komunity Boyou. Tvar cihly je rovnoměrný.
Pchu-er,pchu-er čcha, též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.
Vlastnosti:
- tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
- Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
- Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
- Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.
Typy sklizní
- Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
- Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
- Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.
Příprava
Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.
- Jednonálevový pchu-er:
Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování. - Vařený pchu-er:
Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu. - Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)
Zdroj: Wikipedia.org