NOVINKA - UBYTOVÁNÍ V JIZERSKÝCH HORÁCH
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
18.09.2022
UBYTOVÁNÍ V JIZERSKÝCH HORÁCH
Nabízíme ubytování v klidném prostředí CHKO Jizerské hory.  OBJEKT 6134 - Hnědá roubenka (Český Šumburk) OBJEKT 8290 - Roubenka U Myšáka (Český Šu... číst celé
04.02.2020
Nejširší eshop s čaji PUERH
Přávě jsme pro Vás spustili stránky věnované pouze a jen čajům PUERH číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
22.12.2018
PUERH - představení
Není lepšího než šálek kvalitního puerhu číst celé
21.12.2018
Staré čajové hlavy
Proč zvolit právě tento čaj?? Čeká na Vás gurmánský zážitek... číst celé
20.12.2018
Příprava Puerhu
Základem úspěchu je trpělivost a objevovat! číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Cihly lisované
  3. 2007 Cihla jujube (1000g - 4x250g)

2007 Cihla jujube (1000g - 4x250g)

jujube brick tea 1000g

2007 Year Puer jujube brick tea 1000g (4x250g)2007 Puer jujube - datlový čaj cihla 1000g (4x250g) Sklizeň 2007 Lisování 2017plus dozrání v lisu Základ... celý popis
Dostupnost
Skladem 7 ks
990 Kč
861 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:PUCIH007
Podobné produkty
    2012 Cihla Sloupový strom (500g)
    590 Kč
    513 Kč bez DPH
    590 Kč
    513 Kč bez DPH
    Skladem 1 ks
    ks
    Kompletní specifikace

    2007 Year Puer jujube brick tea 1000g (4x250g)
    2007 Puer jujube - datlový čaj cihla 1000g (4x250g)

    Sklizeň 2007

    Lisování 2017plus dozrání v lisu

    Základní materiál: Yunnan large leaf seed sun-green hair tea

    2007, tmavý puerh excelentní kvality lisovaný do tvaru cihly. Tmavě rudohnědý nálev zemité chuti typické pro Puerh. Vhodný k pití hned.

    Velikost balení: Délka 16cm * Hloubka 9.2cm * Strana 11.5cm

    Obsah: 4x250g
    Původ: Čína

    Charakteristika této čajové cihly: 

    Suroviny jsou vybírány z Yunnanského Erhai velko-listového zeleného čaje  ze slunných míst. Lístky jsou pevné, jednotné tloušťky a hnědo-zelené barvy. Vůně je ovocno-travnatá, nálev je tmavě červený až hnědý, jasný s jiskrou, chuť je jemná, plná a trojrozměrná, čaj je hladký. Je to úspěšné mistrovské dílo komunity Boyou. Tvar cihly je rovnoměrný.

    Pchu-er,pchu-er čcha,  též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.

    Vlastnosti:

    • tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
    • Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
    • Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
    • Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.

     

    Typy sklizní

    • Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
    • Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
    • Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.

    Příprava

    Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.

    • Jednonálevový pchu-er:
      Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování.
    • Vařený pchu-er:
      Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu.
    • Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)

    Zdroj: Wikipedia.org

    Zboží zařazeno v kategoriích
    Nepropásněte novinky, akce a slevy!
    Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
    Bezhotovostní platba - Platební brána ComGate

    Platební brána ComGate

    Kde nás najdete

    Sídlo, výroba, sklady a výdejna:

    Čajový dům

    Česká 248

    Tanvald, 46841

    Obchod - prodejna Zdravé výživy "Lucivita":

    Krkonošská 84

    Tanvald

     
    Kontakty
    Logo
    Puerhy.cz - specialista na čaje Puerh
    Vždy Vám rád poradí: Michal Štumpf
    (Po-Pá, 8-16 hod.)
    © Copyright 2008 - 2021 Solia, spol. s r.o.
    Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz