Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Sypaný Puerh
- 2008 Xiaoqinggan Fosilní Puer čaj v doze 250g
2008 Xiaoqinggan Fosilní Puer čaj v doze 250g
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- 2008 Xiaoqinggan Fosilní Puer čaj v doze 250gSkladem 5 ks950 Kč826 Kč bez DPH
2008 Xiaoqinggan Tea Fossil 250g
2008 Xiaoqinggan Fosilní Puer čaj v doze 250g
Region, Oblast: Yunnan, Guangdong
Surovina: Yunnan tea leaf
Sklizeň: 2008
Lisování: 2009
Balení: 2015
Xinhui Mandarinka obecná divoká, první ze tří pokladů v provincii Guangdong, který je známý jako "tisíciletý ženšen" a "stoletý strom Mandarinka obecná divoká", a "osm let starý palácový Pu'er" jsou vyrobeny tradičními řemesly a postupy. Mandarinka obecná divoká obsahuje velké množství látek a vyzrálý čaj Pu'er je tímpádem jemný a měkký s lahodnou chutí a vůní citrusů. Kombinace těchto dvou surovin je zdravotní produkt vhodný pro všechny věkové kategorie. Vůně je plná, chuť je bohatá, ovocná, čajový nálev je červený až hnědý, jasný, extra jiskrnný.
Původ: Čína
Pchu-er,pchu-er čcha, též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.
Vlastnosti:
- tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
- Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
- Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
- Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.
Typy sklizní
- Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
- Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
- Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.
Příprava
Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.
- Jednonálevový pchu-er:
Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování. - Vařený pchu-er:
Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu. - Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)
Zdroj: Wikipedia.org