DOVOLENÁ 2023 - 28.8.2023 - 3.9.2023
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
18.09.2022
UBYTOVÁNÍ V JIZERSKÝCH HORÁCH
Nabízíme ubytování v klidném prostředí CHKO Jizerské hory.  OBJEKT 6134 - Hnědá roubenka (Český Šumburk) OBJEKT 8290 - Roubenka U Myšáka (Český Šu... číst celé
07.07.2021
LETNÍ DOVOLENÁ
Vážení přátelé, vážení zákazníci, rádi bychom vás tímto informovali o dovolené v naši firmě, která bude trvat od 28.8.2023 do 3. 9. 2023 Objednávky... číst celé
04.02.2020
Nejširší eshop s čaji PUERH
Přávě jsme pro Vás spustili stránky věnované pouze a jen čajům PUERH číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
22.12.2018
PUERH - představení
Není lepšího než šálek kvalitního puerhu číst celé
21.12.2018
Staré čajové hlavy
Proč zvolit právě tento čaj?? Čeká na Vás gurmánský zážitek... číst celé
20.12.2018
Příprava Puerhu
Základem úspěchu je trpělivost a objevovat! číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Speciality
  3. 2009 Hunan Anhua Shiliang Huajuan Pillar kmen tmavý 30g

2009 Hunan Anhua Shiliang Huajuan Pillar kmen tmavý 30g

2009 Hunan Anhua Shiliang Huajuan Pillar dark tea 30gg

2009 Hunan Anhua Shiliang Huajuan Pillar dark tea 30g 2009 Hunan Anhua Shiliang Huajuan Pillar velký kmen tmavý 30g Sklizeň: 2009 Lisování: 2012 O... celý popis
Dostupnost
Skladem 56 ks
60 Kč
52 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:PUSPE07VZ
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

2009 Hunan Anhua Shiliang Huajuan Pillar dark tea 30g

2009 Hunan Anhua Shiliang Huajuan Pillar velký kmen tmavý 30g

Sklizeň: 2009

Lisování: 2012

Oblast, Zahrada: Hunan, Huajuan

Produktové jméno: Hunan Anhua Shiliang pillar tea

2009, unikátní produkt. Tento čaj se vyrábí tak, že se nalisuje do tvaru velkého kmene a zabalí do palmových a bambusových listů. Tento produkt je v původním tvaru jako velký kmen stromu. Následně je po částečném zrání nařezán na cca 600g koláče a zabalen. Takto se odebere opět k zrání, které pokračuje v známé oblasti Kunming. Lístky v produktu jsou různě velké, místy i velmi drobné, s malým podílem drobných klacíků. Uvnitř nalisovaného kmene voní po citrusech a tropickém ovoci. Vůně venkovních lístků se podobá slámě a senu, někdy čerstvě pokosené trávě. Nálev je lehce zakalený, ale s dobrou a jasnou jiskrou. Chuť je výrazná, lehce natrpklá, nahořklá, ale velmi lahodná s nádechem vanilky a koření. 

List je naočkován zlatou plísní Ťin Chua (Jin Hua), která se v průběhu skladování a zrání rozroste. 

Historie tohoto čaje a jeho výroby: 

Paj Liang Čcha se též nazývá čaj Chua Ťüan (Hua Juan Tea). Lisuje se do několika velikostí od 0,3 kg až po 36 kg.

Válcovitý lisovaný čaj – Paj Liang Čcha (Bai Liang Cha) objevil v roce 1820 obchodník ze Ša-an-si. V letech 1862–74 podle něj společnost San-che-kung (Sanhegong Teahouse) vytvořila čaj An-chua Čchien Liang Čcha (Anhua Qian Liang Cha). Technika jeho výroby se v oblasti An-chua stala „národním kulturním dědictvím“.

Aby byl tento druh čaje dobrý, je třeba kvalitní materiál, nejlepší um a speciální technologie. Zpracovává se ručně a v přírodních podmínkách. Čím starší bude, tím lepší nálev z něj získáte.

Obsah: 30g

Původ: Čína

Pchu-er, pchu-er čcha,  též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.

Vlastnosti:

  • tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
  • Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
  • Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
  • Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.

 

Typy sklizní

  • Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
  • Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
  • Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.

Příprava

Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.

  • Jednonálevový pchu-er:
    Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování.
  • Vařený pchu-er:
    Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu.
  • Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)

Zdroj: Wikipedia.org

Zboží zařazeno v kategoriích
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Bezhotovostní platba - Platební brána ComGate

Platební brána ComGate

Kde nás najdete

Sídlo, výroba, sklady a výdejna:

Čajový dům

Česká 248

Tanvald, 46841

Obchod - prodejna Zdravé výživy "Lucivita":

Krkonošská 84

Tanvald

 
Kontakty
Logo
Puerhy.cz - specialista na čaje Puerh
Vždy Vám rád poradí: Michal Štumpf
(Po-Pá, 8-16 hod.)
© Copyright 2008 - 2021 Solia, spol. s r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz