Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Koláče černé lisované
- 2010 Xinyihao dry warehouse Yiwu(200g)
2010 Xinyihao dry warehouse Yiwu(200g)
- Novinka

- Novinka
- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- 2010 Xinyihao dry warehouse Yiwu(200g)do vyprodání zásob 1 ks1 490 Kč1 296 Kč bez DPH
2010 Xinyihao. 10 years dry warehouse Yiwu ancient ancient tree tea Yunnan Pu'er tea cooked tea cake 200 g old tree fragrance 200g
2010 exklusivní, vyzrálý Puer koláč Xinyihao Yiwu ancient 200g
------LIMITOVANÁ EDICE------
Sklizeň 2010
Lisování 2013
Surovina: Yunnan Yiwu Ancient 200 Ancient Tree Tea
Oblast, Zahrada: Yunnan, Xinyihao
LIMITOVANÁ EDICE!
Rok 2010 exklusivní čaj. Byla mu věnována specielní péče, velmi silný tmavý Puerh. Tmavě rudý až hnědý nálev, výrazná chuť, velmi výrazné, silné zemité aroma, archivní záležitost. Stále zraje. Vhodný k archivaci. Limitovaná edice. Po otevření je cítit síla čaje Puerh, vyzrálost a zemitost.
Obsah: 357g
Původ: Čína
Charakteristika tohoto koláče:
Fermentovány jsou pečlivě vybrané čajové listy, sklízeny a fermentovány ve vysoké nadmořské výšce bez znečištění, v divoké přírodě. Skladování a zrání v extra suchém prostředí. Vysoce kvalitní propařený čaj se sladkým nádechem a plností. Po otevření pozorujte vnitřek a vnější stranu, linie jsou čisté, vůně výrazná s tóny ovoce, oříšků.
Pchu-er, pchu-er čcha, též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.
Vlastnosti:
- tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
- Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
- Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
- Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.
Typy sklizní
- Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
- Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
- Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.
Příprava
Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.
- Jednonálevový pchu-er:
Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování. - Vařený pchu-er:
Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu. - Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)
Zdroj: Wikipedia.org