DOVOLENÁ 2023 - 28.8.2023 - 3.9.2023
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
18.09.2022
UBYTOVÁNÍ V JIZERSKÝCH HORÁCH
Nabízíme ubytování v klidném prostředí CHKO Jizerské hory.  OBJEKT 6134 - Hnědá roubenka (Český Šumburk) OBJEKT 8290 - Roubenka U Myšáka (Český Šu... číst celé
07.07.2021
LETNÍ DOVOLENÁ
Vážení přátelé, vážení zákazníci, rádi bychom vás tímto informovali o dovolené v naši firmě, která bude trvat od 28.8.2023 do 3. 9. 2023 Objednávky... číst celé
04.02.2020
Nejširší eshop s čaji PUERH
Přávě jsme pro Vás spustili stránky věnované pouze a jen čajům PUERH číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
22.12.2018
PUERH - představení
Není lepšího než šálek kvalitního puerhu číst celé
21.12.2018
Staré čajové hlavy
Proč zvolit právě tento čaj?? Čeká na Vás gurmánský zážitek... číst celé
20.12.2018
Příprava Puerhu
Základem úspěchu je trpělivost a objevovat! číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Koláče černé lisované
  3. 2010 Xinyihao dry warehouse Yiwu(200g)

2010 Xinyihao dry warehouse Yiwu(200g)

koláč černý Xinyihao

2010 Xinyihao. 10 years dry warehouse Yiwu ancient ancient tree tea Yunnan Pu'er tea cooked tea cake 200 g old tree fragrance 200g 2010 exklusivní, vy... celý popis
Dostupnost
do vyprodání zásob 1 ks
1 490 Kč
1 296 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:PUKOL028
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
  • Novinka
2019 Xinyihao Chinese New Year (357g)
1 890 Kč
1 643 Kč bez DPH
1 890 Kč
1 643 Kč bez DPH
Skladem 2 ks
ks
Kompletní specifikace

2010 Xinyihao. 10 years dry warehouse Yiwu ancient ancient tree tea Yunnan Pu'er tea cooked tea cake 200 g old tree fragrance 200g

2010 exklusivní, vyzrálý Puer koláč Xinyihao Yiwu ancient 200g

------LIMITOVANÁ EDICE------

Sklizeň 2010

Lisování 2013

Surovina: Yunnan Yiwu Ancient 200 Ancient Tree Tea

Oblast, Zahrada: Yunnan, Xinyihao

LIMITOVANÁ EDICE!

Rok 2010 exklusivní čaj. Byla mu věnována specielní péče, velmi silný tmavý Puerh. Tmavě rudý až hnědý nálev, výrazná chuť, velmi výrazné, silné zemité aroma, archivní záležitost. Stále zraje. Vhodný k archivaci. Limitovaná edice. Po otevření je cítit síla čaje Puerh, vyzrálost a zemitost.

Obsah: 357g
Původ: Čína

Charakteristika tohoto koláče:

Fermentovány jsou pečlivě vybrané čajové listy, sklízeny a fermentovány ve vysoké nadmořské výšce bez znečištění, v divoké přírodě.  Skladování a zrání v extra suchém prostředí. Vysoce kvalitní propařený čaj se sladkým nádechem a plností. Po otevření pozorujte vnitřek a vnější stranu, linie jsou čisté, vůně výrazná s tóny ovoce, oříšků.

Pchu-er, pchu-er čcha,  též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.

Vlastnosti:

  • tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
  • Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
  • Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
  • Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.

 

Typy sklizní

  • Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
  • Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
  • Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.

Příprava

Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.

  • Jednonálevový pchu-er:
    Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování.
  • Vařený pchu-er:
    Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu.
  • Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)

Zdroj: Wikipedia.org

Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Bezhotovostní platba - Platební brána ComGate

Platební brána ComGate

Kde nás najdete

Sídlo, výroba, sklady a výdejna:

Čajový dům

Česká 248

Tanvald, 46841

Obchod - prodejna Zdravé výživy "Lucivita":

Krkonošská 84

Tanvald

 
Kontakty
Logo
Puerhy.cz - specialista na čaje Puerh
Vždy Vám rád poradí: Michal Štumpf
(Po-Pá, 8-16 hod.)
© Copyright 2008 - 2021 Solia, spol. s r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz