Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Mini Tuocha lisovaná
- 2011 Xishuabanna Glutinous Rice Fragrant ball 8g
2011 Xishuabanna Glutinous Rice Fragrant ball 8g

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- 2011 Xishuabanna Glutinous Rice Fragrant ball 8gSkladem 213 ks16 Kč14 Kč bez DPH
2011 Xishuabanna Glutinous Rice Fragrant Pu'er Tea Glutinous Fragrant Ancient Tree Dragon Ball 8g
2011 Xishuabanna Tea černý puer archivní lisovaný do kuliček. Rýžový 8g
Surovina: Yunnan Yiwu mountain large green tea leaf
Sklizeň: 2011
Lisování: 2015
Oblast, zahrada: Yunnan, Xiao
2011, exklusivní tmavý puerh vynikající kvality, rýžový. Tmavě rudohnědý až hnědý nálev zemité chuti typické pro tento Puerh, chuť i vůně výrazná, rýže basmati, řekl bych že chuť je velmi výrazná, lahodná. Barva rudá až hnědá, chuť s podzvukem zemitosti a vzácných dřevin. Nálev je hedvábný a jemný, Bohatá chuť je nasládlá a plná, s čistou osvěžující chutí, hladkou texturou a neobvykle vysokou aciditou. Vhodný k pití hned.
Obsah: 8g
Původ: Čína
Příprava: jednu porci (1ks čaje) zalít cca 500ml vroucí vody, nechat louhovat 8-10minut. Jinak dle chuti.
Pchu-er,pchu-er čcha, též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.
Vlastnosti:
- tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
- Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
- Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
- Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.
Typy sklizní
- Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
- Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
- Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.
Příprava
Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.
- Jednonálevový pchu-er:
Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování. - Vařený pchu-er:
Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu. - Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)
Zdroj: Wikipedia.org