Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Sypaný puerh
- 2012 Old Menghai Raw Tea Cream extract Pu´er
2012 Old Menghai Raw Tea Cream extract Pu´er

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- 2012 Old Menghai Raw Tea Cream extract Pu´ernení skladem 614 ks14 Kč12 Kč bez DPH
2012 Old Menghai Raw Tea Cream extract Pu´er
2012 Puerh Menghai raw extrakt cca 1g
Sklizeň: 2012
Extrakce: 2018
Oblast, Zahrada: Yunan, Menghai
2012, specialitka související se zeleným puerhem excelentní kvality. Mladé čajové listy ze starých stromů projdou stejným procesem zpracování a následného zrání. Jako bonus je vyzrálá surovina za studena vyextraktována a zabalena do malých sáčků. Tyto jsou ručně zabaleny a uloženy opět do sklepů k procesu dozrání. Výsledkem je tato čajová specialitka pro milovníky čajů Pu´er. Zelený až nahnědlý nálev kouřové chuti typické pro tento druh "Puerhu". Chuť trávová, kulatá s ovocným nádechem do smetanova. Vhodný k pití ihned.
Příprava: 1 sáček vysypeme do šálku nebo konvičky, přelijeme vařící vodou (cca 400ml -dle chuti) a necháme rozpustit. Rozpustnost až 99,9%. Případná sedlina není na závadu. Jedná se o čajové mikročásti z extrakce.
Po doprodání produktu v tomto obalu bude tento nahrazen obalem novým. Obrázek je proto ilustrativní.
Surovina: Yunnan Menghai Tea
Původ: Čína
ZELENÝ PUERH
Green Pu Erh čaj (ozn. Raw) dává středně tmavý, sytě jantarový nebo zeleno - žlutý nálev s vůní mechu a ovoce. Do jeho chuti se samozřejmě promítá jak jedinečný způsob výroby, tak příroda, v níž divoké čajovníky rostou. Proto v šálku ucítíte ovoce a elegantní zemité i svěže svíravé tóny.
Chuť Pu Erhu je závislá na způsobu přípravy, počtu nálevů, způsobu výroby, skladování a péči o čaj.
Původ čaje
Tajemství Pu Erhu spočívá ve stárnutí. Ze starých čajovníků čínských (Camellia sinensis) natrhají rolníci ručně šťavnaté zelené lístky a dopraví je na místo zpracování. Nechají je lehce zavadnout a pak takzvaně „zabijí zeleň“ (Kill Green). To znamená, že čaj nahřejí na velkých pánvích, čímž zastaví přirozenou oxidaci enzymů. Nato ho válcují a tvarují. Pokud je potřeba vyrobit klasický fermentovaný Pu Erh, nahrnou dělníci zelené listy na hromady. Ve vlhku a při vyšší teplotě začne čaj díky bakteriím a plísním kvasit a dozrávat.
V případě Green Pu Erh Tea - zeleného puerhu - se závěrečná fermentace nekoná. Zelené čajové listy byly slisovány do koláče (Cake Tea), kterému v Číně říkají Beeng Cha, nebo do cihel, hub, hnízd...atd. Zrání se pak uskutečnilo v teplém a vlhkém prostředí. Pomohlo rozvinout a zjemnit chutě čaje.
Historie Pu Erhu sahá až do dob dynastie Han. Někteří čínští císaři ho milovali, jiní zatracovali. Například první císař Ming výslovně zakázal lisování Pu Erhů, protože jím rolníci ztráceli příliš mnoho času. Povolen byl jen prodej sypaného čaje. Poslední čínský císař ho ale naopak označil za „člena královské rodiny“.
Kdo pochopí složitost a jemné nuance výroby Pu Erhů, dává si velký pozor na jejich uskladnění. Lze je uchovávat dlouho, ovšem zcela zásadní je dbát na to, aby zůstávaly v suchu a chladu. Pu Erh není dobré vystavovat teplotním výkyvům, ani skladovat v blízkosti různých pachů.
Zdroj: Wikipedia.org