Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Koláče zelené lisované
- 2013 Alpine Charm Icelandic Puerh zelený koláč Qizi 100g
2013 Alpine Charm Icelandic Puerh zelený koláč Qizi 100g
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- 2013 Alpine Charm Icelandic Puerh zelený koláč Qizi 100gSkladem 13 ks245 Kč213 Kč bez DPH
2013 Alpine Charm Icelandic Pue´r Qizi raw cake 100g
2013 Alpine Charm Icelandic Puerh zelený koláč Qizi 100g
Surovina: Lincang high-quality raw tea
Sklizeň: 2013
Lisování: 2017, dozrávání v lisu
Oblast, zahrada: Yunnan, Lincang, Kunming
2013, Excelentní kvalita suroviny dává tomuto koláčku výbornou chuť, jemnou, ku konci výraznou, olivově zelený list s vysokým podílem tipsů, slámově zelenavý nálev charakteristicky květově nasládlý, kouřový, velmi výrazné chuti s typickými tóny lesních plodů. Zajímavostí tohoto koláče je, že čím déle nálev pijete, tím je sladší. Krásný malý stogramový koláček, vemi pevný s jasnými obrysy.
Obsah: 100g
Původ: Čína
Doporučený způsob přípravy:
Voda: 90°C
Množství: 4g/dcl
Vícenálevový čaj - až 6x
ZELENÝ PUERH
Green Pu Erh čaj (ozn. Raw) dává středně tmavý, sytě jantarový nebo zeleno - žlutý nálev s vůní mechu a ovoce. Do jeho chuti se samozřejmě promítá jak jedinečný způsob výroby, tak příroda, v níž divoké čajovníky rostou. Proto v šálku ucítíte ovoce a elegantní zemité i svěže svíravé tóny.
Chuť Pu Erhu je závislá na způsobu přípravy, počtu nálevů, způsobu výroby, skladování a péči o čaj.
Původ čaje
Tajemství Pu Erhu spočívá ve stárnutí. Ze starých čajovníků čínských (Camellia sinensis) natrhají rolníci ručně šťavnaté zelené lístky a dopraví je na místo zpracování. Nechají je lehce zavadnout a pak takzvaně „zabijí zeleň“ (Kill Green). To znamená, že čaj nahřejí na velkých pánvích, čímž zastaví přirozenou oxidaci enzymů. Nato ho válcují a tvarují. Pokud je potřeba vyrobit klasický fermentovaný Pu Erh, nahrnou dělníci zelené listy na hromady. Ve vlhku a při vyšší teplotě začne čaj díky bakteriím a plísním kvasit a dozrávat.
V případě Green Pu Erh Tea - zeleného puerhu - se závěrečná fermentace nekoná. Zelené čajové listy byly slisovány do koláče (Cake Tea), kterému v Číně říkají Beeng Cha, nebo do cihel, hub, hnízd...atd. Zrání se pak uskutečnilo v teplém a vlhkém prostředí. Pomohlo rozvinout a zjemnit chutě čaje.
Historie Pu Erhu sahá až do dob dynastie Han. Někteří čínští císaři ho milovali, jiní zatracovali. Například první císař Ming výslovně zakázal lisování Pu Erhů, protože jím rolníci ztráceli příliš mnoho času. Povolen byl jen prodej sypaného čaje. Poslední čínský císař ho ale naopak označil za „člena královské rodiny“.
Kdo pochopí složitost a jemné nuance výroby Pu Erhů, dává si velký pozor na jejich uskladnění. Lze je uchovávat dlouho, ovšem zcela zásadní je dbát na to, aby zůstávaly v suchu a chladu. Pu Erh není dobré vystavovat teplotním výkyvům, ani skladovat v blízkosti různých pachů.
Zdroj: Wikipedia.org