NOVINKA - UBYTOVÁNÍ V JIZERSKÝCH HORÁCH
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
18.09.2022
UBYTOVÁNÍ V JIZERSKÝCH HORÁCH
Nabízíme ubytování v klidném prostředí CHKO Jizerské hory.  OBJEKT 6134 - Hnědá roubenka (Český Šumburk) OBJEKT 8290 - Roubenka U Myšáka (Český Šu... číst celé
04.02.2020
Nejširší eshop s čaji PUERH
Přávě jsme pro Vás spustili stránky věnované pouze a jen čajům PUERH číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
22.12.2018
PUERH - představení
Není lepšího než šálek kvalitního puerhu číst celé
21.12.2018
Staré čajové hlavy
Proč zvolit právě tento čaj?? Čeká na Vás gurmánský zážitek... číst celé
20.12.2018
Příprava Puerhu
Základem úspěchu je trpělivost a objevovat! číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Speciality
  3. 2017 Chenxiang Xiaotuo mini tuocha 5g

2017 Chenxiang Xiaotuo mini tuocha 5g

2017 Chenxiang Xiaotuo Mini tuocha lisované hnízdečko 5g

2017 Chenxiang Xiaotuo mini tuocha puer ripe 5g 2017 Chenxiang Xiaotuo Mini tuocha tmavý puerh lisované hnízdečko 5g Surovina: Yunnan tea leaf Mengk... celý popis
Dostupnost
Očekáváme během října 2022
8 Kč
7 Kč
bez DPH
Momentálně není k dispozici
Číslo produktu:TUO012
Podobné produkty
    2017 Mini Tuocha pomeranč 5g
    8 Kč
    7 Kč bez DPH
    8 Kč
    7 Kč bez DPH
    Skladem 1527 ks
    ks
      2011 Mini Tuocha Xinhui Glut Rice mini 5g
      9 Kč
      8 Kč bez DPH
      9 Kč
      8 Kč bez DPH
      Skladem 1783 ks
      ks
      Kompletní specifikace

      2017 Chenxiang Xiaotuo mini tuocha puer ripe 5g

      2017 Chenxiang Xiaotuo Mini tuocha tmavý puerh lisované hnízdečko 5g

      Surovina: Yunnan tea leaf Mengku area  

      Sklizeň: 2017

      Lisování: 2019

      Oblast, zahrada: Yunnan, Chenxiang

      2017, Originální chuť JIN HAO velkolistého fermentovaného čaje tmavé barvy a výrazné, lahodné zemité chuti a vůně, s velmi jemnými květinovými tóny s dozvukem lesních plodů. Hnízdečka jsou velmi oblíbená na cesty, jsou individuálně balená do rýžového papíru. Skladujte v tmavé místnosti v uzavřené, ale vzdušné krabici, doze. 

      Příprava: jednu porci (1ks caje) zalít 400-500ml vroucí vody, nechat louhovat 8-10minut.

      Původ: Čína

      Pchu-er,pchu-er čcha,  též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.

      Vlastnosti:

      • tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
      • Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
      • Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
      • Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.

       

      Typy sklizní

      • Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
      • Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
      • Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.

      Příprava

      Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.

      • Jednonálevový pchu-er:
        Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování.
      • Vařený pchu-er:
        Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu.
      • Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)

      Zdroj: Wikipedia.org

      Zboží zařazeno v kategoriích
      Nepropásněte novinky, akce a slevy!
      Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
      Bezhotovostní platba - Platební brána ComGate

      Platební brána ComGate

      Kde nás najdete

      Sídlo, výroba, sklady a výdejna:

      Čajový dům

      Česká 248

      Tanvald, 46841

      Obchod - prodejna Zdravé výživy "Lucivita":

      Krkonošská 84

      Tanvald

       
      Kontakty
      Logo
      Puerhy.cz - specialista na čaje Puerh
      Vždy Vám rád poradí: Michal Štumpf
      (Po-Pá, 8-16 hod.)
      © Copyright 2008 - 2021 Solia, spol. s r.o.
      Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz