Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Mini Tuocha lisovaná
- 2017 Jindian Nuoxiang Shengtuo rýžový zelený puerh mini tuocha 5g
2017 Jindian Nuoxiang Shengtuo rýžový zelený puerh mini tuocha 5g
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- 2017 Jindian Nuoxiang Shengtuo rýžový zelený puerh mini tuocha 5gSkladem 995 ks10 Kč9 Kč bez DPH
2017 Jindian Nuoxiang Shengtuo raw pu´er rice fragrance mini tuocha 5g
2017 Jindian Nuoxiang Shengtuo rýžový zelený puerh mini tuocha 5g
Surovina: Nuoxiang Yunnan Arbor big leaf tea sun dried
Sklizeň: 2017
Lisování: 2019, dozrávání v lisu
Oblast, zahrada: Yunnan, Nuoxiang
2017, Exklusivní, plně vyzrálý zelený Puerh s přídavkem rýžových listů z provincie oblasti Jindian Nuoxiang, kde se pěstuje zejména tzv. růžová rýže. V jejích plodech a listech je vysoký obsah silic, které jí dávají silnou vůni i chuť. Granátový nálev, jiskrnný, výrazná chuť, čerstvé a silné rýžové aroma, výrazný kouřový nádech chuti, krásný a jasný douhý dozvuk, jemný. Silná chuť i vůně rýře Basmati. Ovocné, velmi dlouhé a výrazné tóny.
Obsah: cca 5g
Původ: Čína
Doporučený způsob přípravy:
Voda: 90°C
Množství: 4g/dcl
Vícenálevový čaj - až 6x
ZELENÝ PUERH
Green Pu Erh čaj (ozn. Raw) dává středně tmavý, sytě jantarový nebo zeleno - žlutý nálev s vůní mechu a ovoce. Do jeho chuti se samozřejmě promítá jak jedinečný způsob výroby, tak příroda, v níž divoké čajovníky rostou. Proto v šálku ucítíte ovoce a elegantní zemité i svěže svíravé tóny.
Chuť Pu Erhu je závislá na způsobu přípravy, počtu nálevů, způsobu výroby, skladování a péči o čaj.
Původ čaje
Tajemství Pu Erhu spočívá ve stárnutí. Ze starých čajovníků čínských (Camellia sinensis) natrhají rolníci ručně šťavnaté zelené lístky a dopraví je na místo zpracování. Nechají je lehce zavadnout a pak takzvaně „zabijí zeleň“ (Kill Green). To znamená, že čaj nahřejí na velkých pánvích, čímž zastaví přirozenou oxidaci enzymů. Nato ho válcují a tvarují. Pokud je potřeba vyrobit klasický fermentovaný Pu Erh, nahrnou dělníci zelené listy na hromady. Ve vlhku a při vyšší teplotě začne čaj díky bakteriím a plísním kvasit a dozrávat.
V případě Green Pu Erh Tea - zeleného puerhu - se závěrečná fermentace nekoná. Zelené čajové listy byly slisovány do koláče (Cake Tea), kterému v Číně říkají Beeng Cha, nebo do cihel, hub, hnízd...atd. Zrání se pak uskutečnilo v teplém a vlhkém prostředí. Pomohlo rozvinout a zjemnit chutě čaje.
Historie Pu Erhu sahá až do dob dynastie Han. Někteří čínští císaři ho milovali, jiní zatracovali. Například první císař Ming výslovně zakázal lisování Pu Erhů, protože jím rolníci ztráceli příliš mnoho času. Povolen byl jen prodej sypaného čaje. Poslední čínský císař ho ale naopak označil za „člena královské rodiny“.
Kdo pochopí složitost a jemné nuance výroby Pu Erhů, dává si velký pozor na jejich uskladnění. Lze je uchovávat dlouho, ovšem zcela zásadní je dbát na to, aby zůstávaly v suchu a chladu. Pu Erh není dobré vystavovat teplotním výkyvům, ani skladovat v blízkosti různých pachů.