Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Koláče černé lisované
- 2019 Icelandic Exclusive Eight Star Rock Sugar Golden bud ripe puer cake 200g
2019 Icelandic Exclusive Eight Star Rock Sugar Golden bud ripe puer cake 200g
- Novinka

- Novinka
- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- 2019 Icelandic Exclusive Eight Star Rock Sugar Golden bud ripe puer cake 200gSkladem 2 ks3 590 Kč3 122 Kč bez DPH
2019 Icelandic Exclusive Rock Sugar Golden bud ripe puer cake 200g
2019 Icelandic Exklusivní Zlatý pupen se skalním cukrem černý puerh koláč 200g
Surovina: Xihao Exclusive Golden bud Yunnan Mountain Green tea
Sklizeň: 2019
Lisování: 2020, dozrávání v lisu
Oblast, zahrada: Wuzhai, Mengku, Yunnan, Iceland
--LIMITOVANÁ LUXUSNÍ EDICE--vyrobeno pouze 1000ks
2019, vysoce exklusivní tmavý puerh z Yunnanu z unikátní zahrady Xihao s vysokým obsahem zlatých pupenů a tipsů. Do suroviny je před zráním přidán pravěký skalní "cukr", což je sladký kompaktní rozpustný minerál, sbíraný hluboko v jeskyních, kde tvoří shluky krystalů. Tyto shluky jsou vytvářeny tisíce let kapající vodou, filtrovanou stovkami metrů horniny a skálou, obsahující sladké minerály. Tmavě rudohnědý až hnědo - černý nálev s vyzrálou, velmi plnou máslovou chutí s citrusovým dozvukem. Na špičce jazyka cítíme pečené švestky. Lehce nahořklý, natrpklý. Vhodný k pití ihned. Doporučuji archivovat, avšak i konzumace není na závadu. Čajový obřad s tímto čajem je unikátní, nezapomenutelný. Velmi vysoký obsah aminokyselin.
Obsah: 200g
Původ: Čína
Pchu-er,pchu-er čcha, též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.
Vlastnosti:
- tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
- Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
- Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
- Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.
Typy sklizní
- Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
- Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
- Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.
Příprava
Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.
- Jednonálevový pchu-er:
Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování. - Vařený pchu-er:
Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu. - Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)
Zdroj: Wikipedia.org