Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Koláče bílé lisované
  3. 2020 Yunnan Xiaobaitian White Pu'er 100g

2020 Yunnan Xiaobaitian White Pu'er 100g

2020 Yunnan Xiaobaitian koláč bílý 100g

2020 Yunnan Xiaobaitian White Pu'er 100g 2020 Yunnan Xiaobaitian koláč bílý 100g    Surovina: Yunnan Xiaobaitian Maocha tea leaf Sklizeň: 2020 Jaro... celý popis
Dostupnost
Skladem 5 ks
190 Kč
165 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:PUKOLB002
Kompletní specifikace

2020 Yunnan Xiaobaitian White Pu'er 100g

2020 Yunnan Xiaobaitian koláč bílý 100g   

Surovina: Yunnan Xiaobaitian Maocha tea leaf

Sklizeň: 2020 Jaro

Lisování: 2020 podzim, dozrávání v lisu

Oblast, zahrada:  Yunnan, Xiaobaitian

 

2020. Výborný, jarní bílý Puerh. Jemně žlutý až nazelenalý nálev, jiskrnný, jemná chuť, čerstvé trávové aroma, jemný až karamelově nasládlý kouřový nádech chuti, krásný a jasný dozvuk. Ovocné, velmi dlouhé jemné tóny. Velmi vhodný k archivaci.

Obsah: 100g
Původ: Čína

Doporučený způsob přípravy:

Voda: 90°C
Množství:  4g/dcl
Vícenálevový čaj - až 6x

 

ZELENÝ/BÍLÝ PUERH

Green/White Pu Erh čaj  (ozn. Raw) dává středně tmavý, sytě jantarový nebo zeleno - žlutý nálev s vůní mechu a ovoce. Do jeho chuti se samozřejmě promítá jak jedinečný způsob výroby, tak příroda, v níž divoké čajovníky rostou. Proto v šálku ucítíte ovoce a elegantní zemité i svěže svíravé tóny.

Chuť Pu Erhu je závislá na způsobu přípravy, počtu nálevů, způsobu výroby, skladování a péči o čaj.

Původ čaje

Tajemství Pu Erhu spočívá ve stárnutí. Ze starých čajovníků čínských (Camellia sinensis) natrhají rolníci ručně šťavnaté zelené lístky a dopraví je na místo zpracování. Nechají je lehce zavadnout a pak takzvaně „zabijí zeleň“ (Kill Green). To znamená, že čaj nahřejí na velkých pánvích, čímž zastaví přirozenou oxidaci enzymů. Nato ho válcují a tvarují. Pokud je potřeba vyrobit klasický fermentovaný Pu Erh, nahrnou dělníci zelené listy na hromady. Ve vlhku a při vyšší teplotě začne čaj díky bakteriím a plísním kvasit a dozrávat.

V případě Green Pu Erh Tea - zeleného puerhu -  se závěrečná fermentace nekoná. Zelené čajové listy byly slisovány do koláče (Cake Tea), kterému v Číně říkají Beeng Cha, nebo do cihel, hub, hnízd...atd.  Zrání se pak uskutečnilo v teplém a vlhkém prostředí. Pomohlo rozvinout a zjemnit chutě čaje.

Historie Pu Erhu sahá až do dob dynastie Han. Někteří čínští císaři ho milovali, jiní zatracovali. Například první císař Ming výslovně zakázal lisování Pu Erhů, protože jím rolníci ztráceli příliš mnoho času. Povolen byl jen prodej sypaného čaje. Poslední čínský císař ho ale naopak označil za „člena královské rodiny“.

Kdo pochopí složitost a jemné nuance výroby Pu Erhů, dává si velký pozor na jejich uskladnění. Lze je uchovávat dlouho, ovšem zcela zásadní je dbát na to, aby zůstávaly v suchu a chladu. Pu Erh není dobré vystavovat teplotním výkyvům, ani skladovat v blízkosti různých pachů.

Zboží zařazeno v kategoriích
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Bezhotovostní platba - Platební brána ComGate

Platební brána ComGate

Kde nás najdete

Sídlo, výroba, sklady a výdejna:

Čajový dům

Česká 248

Tanvald, 46841

Obchod - prodejna Zdravé výživy "Lucivita":

Krkonošská 84

Tanvald

 
Kontakty
Logo
Puerhy.cz - specialista na čaje Puerh
Vždy Vám rád poradí: Michal Štumpf
(Po-Pá, 8-16 hod.)
© Copyright 2008 - 2021 Solia, spol. s r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz