Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Koláče zelené lisované
- 2021 Mangsheqing Ancient Tree zelený puerh koláč 357g
2021 Mangsheqing Ancient Tree zelený puerh koláč 357g
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- 2021 Mangsheqing Ancient Tree zelený puerh koláč 357gSkladem 3 ks1 290 Kč1 122 Kč bez DPH
2021 Mangsheqing Ancient Tree raw pu´er cake 357g
2021 Mangsheqing Ancient Tree zelený puerh koláč 357g
Surovina: Yi Wu Mang Sheqing buys high pole system
Sklizeň: jaro 2021
Lisování: 31 březen 2021
Oblast, zahrada: Banzhang Tea Area, Brang Mountain
2021, jemný až středně silný, vyzrálý jarní zelený Puerh. Surovina je pečlivě vybírána v oblasti Dijiusai, v regionu Yao, který je autonomní oblastí, v okrese Mengla. Tato oblast leží v nadmořské výšce 1400 m.n.m. s konstantní teplotou 19°C. Díky tomu se v surovině kumulují složky, které tvoří chuť a vůni.
Zelený až lehce granátový nálev, jiskrnný, výrazná kořeněná chuť lehce jakoby zauzená, kulatá, sladká, kouřový nádech, krásný a jasný dozvuk plný koření, tropického ovoce. Výrazné tóny květin. Vhodný k archivaci. Čím déle zraje, tím je lepší. Doporučuji k archivaci, pro sběratele nebo k přípravě a pití v klidu domova, sám nebo s přáteli.
Obsah: 357g
Původ: Čína
Doporučený způsob přípravy:
Voda: 90°C
Množství: 4g/dcl
Vícenálevový čaj - až 6x
ZELENÝ PUERH
Green Pu Erh čaj (ozn. Raw) dává středně tmavý, sytě jantarový nebo zeleno - žlutý nálev s vůní mechu a ovoce. Do jeho chuti se samozřejmě promítá jak jedinečný způsob výroby, tak příroda, v níž divoké čajovníky rostou. Proto v šálku ucítíte ovoce a elegantní zemité i svěže svíravé tóny.
Chuť Pu Erhu je závislá na způsobu přípravy, počtu nálevů, způsobu výroby, skladování a péči o čaj.
Původ čaje
Tajemství Pu Erhu spočívá ve stárnutí. Ze starých čajovníků čínských (Camellia sinensis) natrhají rolníci ručně šťavnaté zelené lístky a dopraví je na místo zpracování. Nechají je lehce zavadnout a pak takzvaně „zabijí zeleň“ (Kill Green). To znamená, že čaj nahřejí na velkých pánvích, čímž zastaví přirozenou oxidaci enzymů. Nato ho válcují a tvarují. Pokud je potřeba vyrobit klasický fermentovaný Pu Erh, nahrnou dělníci zelené listy na hromady. Ve vlhku a při vyšší teplotě začne čaj díky bakteriím a plísním kvasit a dozrávat.
V případě Green Pu Erh Tea - zeleného puerhu - se závěrečná fermentace nekoná. Zelené čajové listy byly slisovány do koláče (Cake Tea), kterému v Číně říkají Beeng Cha, nebo do cihel, hub, hnízd...atd. Zrání se pak uskutečnilo v teplém a vlhkém prostředí. Pomohlo rozvinout a zjemnit chutě čaje.
Historie Pu Erhu sahá až do dob dynastie Han. Někteří čínští císaři ho milovali, jiní zatracovali. Například první císař Ming výslovně zakázal lisování Pu Erhů, protože jím rolníci ztráceli příliš mnoho času. Povolen byl jen prodej sypaného čaje. Poslední čínský císař ho ale naopak označil za „člena královské rodiny“.
Kdo pochopí složitost a jemné nuance výroby Pu Erhů, dává si velký pozor na jejich uskladnění. Lze je uchovávat dlouho, ovšem zcela zásadní je dbát na to, aby zůstávaly v suchu a chladu. Pu Erh není dobré vystavovat teplotním výkyvům, ani skladovat v blízkosti různých pachů.
Zdroj: Wikipedia.org