Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Speciality
- 2012 Fu Zi crafted cake raw puer 380 to 400g
2012 Fu Zi crafted cake raw puer 380 to 400g
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- 2012 Fu Zi crafted cake raw puer 380 to 400gSkladem 14 ks585 Kč509 Kč bez DPH
2012 Fu Zi crafted cake raw puer 380 to 400g
2012 Fu Zi tableta umělecky tvarovaná zelený puerh 380 až 400g
Surovina: Menghai FuZi Mountain Green tea
Sklizeň: 2012
Lisování: 2013, dozrávání v lisu
Oblast, zahrada: Yunnan, Menghai FuZi
2012 vynikající jarní zelený Puerh , umělecky tvarovaný a silně lisovaný do tablety. Surovina je vložena do hliněné formy, tyto jsou naskládány na sebe v maximálním počtu 10ks. NA tento sloupec je umístěno kamenné závaží o hmotnosti cca 350kg. Takto je surovina ponechána po dobu několika měsíců. Světle žluto - zelený až granátový nálev, jiskrnný, jemná ovocná chuť, čerstvé až trávové aroma, jemný kouřový nádech chuti, krásný a jasný dozvuk. Ovocné tóny do broskve, meruňky. Vhodný k archivaci. Čím déle zraje, tím je lepší.....
LIMITOVANÁ EDICE
Obsah: 380 až 400g
Původ: Čína
Doporučený způsob přípravy:
Voda: 90°C
Množství: 4g/dcl
Vícenálevový čaj - až 6x
Pchu-er,pchu-er čcha, též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.
Vlastnosti:
- tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
- Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
- Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
- Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.
Typy sklizní
- Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
- Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
- Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.
Příprava
Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.
- Jednonálevový pchu-er:
Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování. - Vařený pchu-er:
Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu. - Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)
Zdroj: Wikipedia.org