Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Koláče černé lisované
- 2006 Chinese Tea Yellow Print Gold Buds tmavý puerh koláč 357g
2006 Chinese Tea Yellow Print Gold Buds tmavý puerh koláč 357g
- Novinka

- Novinka
- Novinka
- Novinka
- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- 2006 Chinese Tea Yellow Print Gold Buds tmavý puerh koláč 357gSkladem 2 ks3 290 Kč2 861 Kč bez DPH
2006 Chinese Tea Yellow Print Gold Buds Ripe Pu'er tea Cake 357g
2006 Chinese Tea Yellow Print Gold Buds tmavý puerh koláč 357g
Surovina: Yunnan Menghai Golden Bud sun dried green tea
Sklizeň: 2006
Lisování: 2006, dozrávání v lisu
Oblast, zahrada: Yunnan, Menghai
-----LIMITOVANÁ EDICE------
2006, Unikátní vyzrálý puerh velmi vysoké kvality lisovaný do koláče. Raritní koláč. Surovina na výrobu tohoto koláče je sbírána na dvou místech, a to v Yunnanu a v horách nedaleko Lincangu. Je smíchána v určitém poměru a následně klasickým postupem vznikne koláč, který Vám představujeme. Tmavě rudý až hnědý nálev s plně vyzrálou, typickou hladkou chutí másla a smetany. Výtečná chuť, která ohromí, typická pro čaje z Lincang. Na špičce jazyka cítíme tropické ovoce, rašelinu a to velmi výrazně s dozvukem lesního medu. Lehce nasládlý až sladký, hutný a zemitý. Vhodný k pití ihned. Vřele doporučuji archivovat, avšak i konzumace je skvělá volba..... Čajový obřad s tímto čajem nezapomene žádný Váš ctěný a vážený host.
Obsah: 357g
Původ: Čína
Pchu-er,pchu-er čcha, též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.
Vlastnosti:
- tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
- Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
- Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
- Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.
Typy sklizní
- Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
- Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
- Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.
Příprava
Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.
- Jednonálevový pchu-er:
Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování. - Vařený pchu-er:
Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu. - Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)
Zdroj: Wikipedia.org