NOVINKA - UBYTOVÁNÍ V JIZERSKÝCH HORÁCH
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
18.09.2022
UBYTOVÁNÍ V JIZERSKÝCH HORÁCH
Nabízíme ubytování v klidném prostředí CHKO Jizerské hory.  OBJEKT 6134 - Hnědá roubenka (Český Šumburk) OBJEKT 8290 - Roubenka U Myšáka (Český Šu... číst celé
04.02.2020
Nejširší eshop s čaji PUERH
Přávě jsme pro Vás spustili stránky věnované pouze a jen čajům PUERH číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
22.12.2018
PUERH - představení
Není lepšího než šálek kvalitního puerhu číst celé
21.12.2018
Staré čajové hlavy
Proč zvolit právě tento čaj?? Čeká na Vás gurmánský zážitek... číst celé
20.12.2018
Příprava Puerhu
Základem úspěchu je trpělivost a objevovat! číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Cihly lisované
  3. 2006 High fragrance 1973 collection old Puerh tmavý cihla 250g

2006 High fragrance 1973 collection old Puerh tmavý cihla 250g

2006 High fragrance 1973 collection old Puerh ripe brick 250g

2006 High fragrance 1973 collection old Puerh ripe brick 250g 2006 High fragrance 1973 collection old Puerh tmavý cihla 250g   Surovina: selected Yunn... celý popis
Dostupnost
Očekáváme začátkem února 2023
1 950 Kč
1 696 Kč
bez DPH
Momentálně není k dispozici
Číslo produktu:PUCIH039
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
  • Novinka
2009 Muzhi aged tea brick (cooked tea) 250g
335 Kč
291 Kč bez DPH
335 Kč
291 Kč bez DPH
Očekáváme začátkem února 2023
Kompletní specifikace

2006 High fragrance 1973 collection old Puerh ripe brick 250g

2006 High fragrance 1973 collection old Puerh tmavý cihla 250g

 

Surovina: selected Yunnan large leaves sun dried green in 2006 and 1973

Sklizeň: 1973 a 2006

Lisování: 2016, dozrávání v lisu

Oblast, zahrada:  Yunnan, Menghai

------LIMITOVANÁ EDICE------

1973 a 2006, Skvěle vyzrálá, vychucená, exklusivní, archivní raritní cihla tmavého puerhu. Výběr z čajových listů z Yunnanu. Tento kousek obsahuje cca 30% suroviny, sklizené v roce 1973 a uchované ve sklepích v oblasti Kunming a cca 70% čajových listů sklizených v roce 2006 a uchovaných tamtéž. Jde tedy o jeden z nejlepších čajů, dostupných na trhu. Poměr  byl vybrán "puerhovým" odborníkem. Tmavě rudohnědý až hnědý nálev zemité chuti typické pro tento Puerh s neobvykle silným medovo - smetanovým dozvukem.  Chuť může být lehce hořká, což ale po chvíli zmizí. Při výrobě jsou dodrženy původní postupy výroby tohoto nápoje. Nálev čistý, jiskrnný, hutný, silně zemitý. Chuť je silná, jasná, kulatá se silnými tóny jehličí a tropického dřeva.  Na špičce jazyka působí sladce a jemně, lehce hořce. Ideální na relaxaci u čajového obřadu nebo v houpacím křesle. Vhodný k pití ihned. Archivní a raritní záležitost.

Obsah: 250g
Původ: Čína

Specifikace čajové cihly:

Extrémně vysoká čistota, pevnost,  tmavě červená až hnědá a jasná barva nálevu, jemná chuť, plná a velmi sladká chuť, hladký čaj. Výrazně oříškový. 

Pchu-er,pchu-er čcha,  též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.

Vlastnosti:

  • tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
  • Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
  • Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
  • Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.

 

Typy sklizní

  • Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
  • Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
  • Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.

Příprava

Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.

  • Jednonálevový pchu-er:
    Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování.
  • Vařený pchu-er:
    Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu.
  • Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)

Zdroj: Wikipedia.org

Zboží zařazeno v kategoriích
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Bezhotovostní platba - Platební brána ComGate

Platební brána ComGate

Kde nás najdete

Sídlo, výroba, sklady a výdejna:

Čajový dům

Česká 248

Tanvald, 46841

Obchod - prodejna Zdravé výživy "Lucivita":

Krkonošská 84

Tanvald

 
Kontakty
Logo
Puerhy.cz - specialista na čaje Puerh
Vždy Vám rád poradí: Michal Štumpf
(Po-Pá, 8-16 hod.)
© Copyright 2008 - 2021 Solia, spol. s r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz