Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Koláče černé lisované
- 2017 Laobanzhang Jinya Tribute ripe puer cake 357g
2017 Laobanzhang Jinya Tribute ripe puer cake 357g
- Novinka

- Novinka
- Novinka
- Novinka
- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- 2017 Laobanzhang Jinya Tribute ripe puer cake 357gSkladem 3 ks945 Kč822 Kč bez DPH
2017 Laobanzhang Pu'er Jinya Cooked Tea Banzhang Jinya Tribute Cake Yunnan Ecological Pu'er Tea Golden Bud of Class Seal ripe puer cake 357g
2017 Laobanzhang Jinya Tribute tmavý puerh koláč 357g
Surovina: Big tree tea in Banzhang Tea Area of Brown Mountain
Sklizeň: jaro 2017
Lisování: 3 Srpen 2020, dozrávání v lisu
Oblast, zahrada: Yunnan, Laobangzhan
2017, Exklusivní puerh velmi vysoké kvality, tmavý puerh z Yunnanu, z oblasti Menghai. Tmavě rudohnědý až hnědý nálev s vyzrálou, plnou květinovou chutí s dozvukem smetany. Nádherná jemná chuť. Na špičce jazyka cítíme směs citrusových a tropických plodů. Lehce nahořklý, natrpklý. Vhodný k pití ihned. Vřele doporučuji archivovat, avšak i konzumace je skvělá volba..... Čajový obřad s tímto čajem nezapomene žádný Váš ctěný host.
Obsah: 357g
Původ: Čína
Pchu-er,pchu-er čcha, též puerh, jsou označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné fermentace (kvašení) čaje.
Vlastnosti:
- tmavý Pchu-er se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu, lehce připomínající barvu černé kávy, ovšem u nižších a šizených tříd je okamžitě tmavá.
- Chuť pchu-eru je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.
- Vůně kvalitního tmavého pchu-eru je velmi specifická, nasládlá, kdežto u nekvalitních sort, kde se níže uvedený proces wo-dui zanedbává a zkracuje, bývá hrubá a zemitá.
- Světlý pchu-er bývá v prvních letech štiplavý, vegetální, agresivní, a časem se uhlazuje, tmavý pchu-er vznikl jako náhražka dlouho zrajících světlých, původních, Mao ce-tungovou kulturní revolucí zničených čajů.
Typy sklizní
- Čchun-ťien (jarní závitky) – Čaj sklízen v polovině dubna, lístky se vyznačují bílým chmýřím.
- Er-šuej (druhá sklizeň) – Čaj sklízen mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů
- Ku-chua (zrnkový květ)- Čaj sklízen v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.
Příprava
Pchu-er je jeden z nejrozmanitějších typů čaje. Připravuje se různými způsoby.
- Jednonálevový pchu-er:
Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se cca. 10 minut. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování. - Vařený pchu-er:
Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu. - Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pchu-ery, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu gong fu cha(malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)
Zdroj: Wikipedia.org